Hazenoot nieuws

Verzekeringen voor ondernemers

Aansprakelijkheidsverzekering

Stel je voor, je bent aan het werk bij een klant en stoot daar per ongeluk een hele dure lamp om. De lamp gaat stuk en je bent niet verzekerd. Ongelukken zitten in een klein hoekje en daarom kun je er maar beter voor zorgen dat je goed verzekerd bent. Nu gaat het nog maar om een lamp, maar voor hetzelfde geld ben je verantwoordelijk voor de dood van een ander. En dan wil je natuurlijk een goede verzekering hebben die de schade dekt.

Arbeidsongeschiktheid

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet verplicht. Voor veel startende ondernemers is het een grote kostenpost en de kans dat je niet meer kunt werken is klein, maar wel aanwezig. Wanneer je werkt als bijvoorbeeld timmerman is het in de meeste gevallen wel verstandig om je hiervoor te verzekeren. Met een gebroken arm, wordt een spijker in de muur slaan best lastig. Bekijk de situatie en breng de risico’s in kaart. En mocht je arbeidsongeschikt raken, dan is het fijn dat je toch gewoon kan blijven eten.

Rechtsbijstandverzekering

Wanneer je een juridisch probleem hebt met bijvoorbeeld een klant of een leverancier, dan is het handig als je rechtsbijstand kunt inschakelen. Deze verzekering dekt de schade van de kosten die gemaakt moeten worden om tot een uitspraak te komen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van een advocaat of de kosten voor het proces. Dit moet trouwens wel een zakelijke rechtsbijstandsverzekering zijn.

Inboedelverzekering

Krijg je te maken met een brand, inbraak of andere calamiteiten, dan is het fijn als de schade wordt vergoed. Dus wanneer een dief je halve inboedel mee naar huis neemt, krijg je de waarde van de gestolen producten terug van de verzekering.

Calamiteiten

Loop je zo’n ernstige schade op door een calamiteit dat je jouw werkzaamheden niet kunt uitvoeren? Dan is er ook nog een verzekering die de schade dekt wanneer jij tijdelijk niet kunt werken. Dat wil zeggen dat er alsnog geld in de la komt, omdat door de brand het bedrijfspand is verwoest.

Er zijn dus nogal een aantal verzekeringen voor ondernemers waar je rekening mee moet houden. Zoals al eerder gezegd, is niet alles even belangrijk. En daarnaast zijn de premies soms onbetaalbaar. Iedere situatie is anders dus kijk goed wat voor jou van toepassing is.

Wil je hier meer over weten? Stuur dan een bericht met je contactgegevens naar info@hazenootfinance.nl